Les 10 millors rutes en bicicleta per fer a la Selva

La Selva és una comarca activa. Tant és així que durant tot l’any hi ha nombroses activitats per fer, siguin culturals, gastronòmiques o esportives. I és que el territori ens ofereix la possibilitat de gaudir al màxim de la terra i el seu paisatge, i la millor manera de fer-ho és sobre rodes!

Viatjar en bicicleta és un plaer cada cop més extens. Pedalant fas esport i descobreixes el territori que t’envolta, lliurament i al teu ritme. Permet percebre les olors i els colors del teu voltant i també permet relacionar-te amb la població local d’una manera molt més personal. Fer una ruta en bicicleta per la Selva és sinònim d’absorbir tot el que et rodeja i sentir-te part del paisatge.

Si vols recórrer els indrets més característics de la comarca en bicicleta i viure totes aquestes sensacions, a continuació et llistem les 10 millors rutes per fer en bicicleta a la Selva.

Els estanys. Sils.

1. Ruta de l’Estany de Sils
L’Estany de Sils és una de les icones més representatives del territori selvatà. Descobreix-lo en bicicleta fent aquest recorregut apte per a tots els públics, amb una distància de poc més de 12 km. L’inici d’aquest itinerari es troba a l’aparcament de l’estació de ferrocarrils del poble de Sils. I des d’aquest punt ja es pot albirar l’església parroquial de Santa Maria de Sils, coneguda pel campanar coronat amb un forjat de ferro obra de Rafael Masó ja fa més de 100 anys.

 

 

Ruta Cadiretes. Foto: anscarijd

2. Ruta del Puig de Cadiretes
Pels més valents, al municipi de Tossa de Mar hi ha el recorregut del Puig de les Cadiretes, un tram de certa dificultat que et durà per camins muntanyosos del massís de Cadiretes. Durant els 10 km de recorregut descobriràs paisatges de vegetació mediterrània mentre admires unes vistes panoràmiques increïbles de la costa i l’interior.

 

 

 

St. Maurici – Caldes M. Foto: carsacat

3. Ruta de Sant Maurici
La ruta de Sant Maurici té com a punt de partida el municipi de Caldes de Malavella. Aquesta ruta és molt assequible, ja que els desnivells i la durada no són gaire importants. Durant els seus 8 km de distància permetrà descobrir la bellesa de la plana de Caldes de Malavella i el seu entorn.

 

 

 

 

Sant Hilari Sacalm

4. Ruta El Soler
Al cor de les Guilleries, a Sant Hilari Sacalm, hi ha una ruta totalment destacable: es tracta de la ruta de “El Soler”. Partint de l’Oficina de Turisme podràs pedalar fins al cor dels seus boscos on descobriràs l’autèntic paisatge de les Guilleries. Una ruta llarga, de 19,5 km, que mostrarà la cara més natural del territori.

 

 

 

 

Anglès

5. Ruta de Les masies de Sant Amanç
Des del terme municipal d’Anglès neix aquest itinerari que permet descobrir les diferents masies de la zona: Can Falguera, Can Figueras, Comarodona, etc. El camí entre les masies, algunes de les quals estan catalogades, és pronunciadament forestal alternant amb zones de conreus. Aquest recorregut per les masies de Sant Amanç té un gran valor arquitectònic i és del tot recomanable fer-lo però cal tenir en compte que en algun tram té una dificultat elevada.

Vilobí d’Onyar

 

 

6. Ruta de la Crosa de Sant Dalmai
A Vilobí d’Onyar podràs recórrer la ruta de la Crosa de Sant Dalmai. Un itinerari que discórrer al voltant del riu Onyar i passar per espais naturals de la comarca tan emblemàtics com és el volcà de la Crosa, els boscos i els conreus. La seva dificultat és mitjana.

 

 

 

Embassament de Susqueda

7. Ruta dels Pantans
Des del municipi d’Amer es poden fer diverses rutes en BTT però aquí us proposem una ruta per als més experts! L’itinerari s’inicia a l’antiga estació del carrilet d’Amer, on hi ha el Punt d’Acolliment i la Via Verda de Girona a Olot. Aquesta ruta és potser una de les més atraients des del punt de vista paisatgístic, a més de ser molt recomanable per als usuaris més experts, donada la seva dificultat ja que inclou una ascensió des dels 175m d’Amer fins als 800m de Sant Martí Sacalm.

 

 

Cellera de Ter. Foto: Can Rajolet

8. Ruta de Puig d’Afrou
Tenim la ruta ideal pels més valents: el Puig d’Afrou. La Cellera de Ter és el punt de partida d’aquest itinerari que porta fins al conegut Puig d’Afrou. Al seu pas, i mentre s’assoleixen els 18 km de distància de recorregut, es travessarà per pistes forestals precioses i zones aptes per a practicar parapent.

 

 

 

 

Blanes. Vistes generals des del Castell de Sant Joan.

9. Ruta de Blanes
La Ruta de Blanes és un itinerari familiar apte per a tots els públics i nivells físics. Els 4 km de recorreguts passen entremig dels boscos que separen les poblacions de Blanes i Lloret de Mar. Sense cap mena de dubte és l’oportunitat perfecta per descobrir l’entorn natural més proper d’aquests municipis.

 

 

 

 

Lloret de Mar. Vistes generals.

10. Ruta de Sant Pere del Bosc
L’itinerari de Sant Pere del Bosc transita pel bell mig de la serralada litoral selvatana. Durant els 13 km de recorregut podràs admirar una mostra representativa dels boscos de la comarca formats per alzinars, pinedes i sureres; a més d’altres elements patrimonials d’interès arquitectònic. Si vols descobrir-los, has de saber que el punt de partida es troba a Lloret de Mar.

 

 

 

Si ets un apassionat del ciclisme o vols conèixer quines altres alternatives esportives ofereix la Selva, és possible que també t’interessi l’article: La Selva, un lloc on el ciclisme és més que pedalar!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *