5 CITES QUE NO ET POTS PERDRE AQUEST NADAL!

Et convidem a conèixer alguns dels millors mercats, fires i esdeveniments de Nadal que es fan aquest desembre arreu de la comarca de la Selva: tions, avets, torrons i màgia per escalfar motors de cara a les festes més esperades de l’hivern. Prepareu un calendari per marcar totes les cites, que us faran viure el Nadal de la forma més tradicional!

 

Fira de Nadal a Tossa de Mar

La Fira es porta a terme durant tot el dia i té lloc al Passeig del Mar i al Passeig Mn. Cinto Verdaguer, on a banda de paradetes amb productes artesans i nadalencs, es programen diverses activitats per a amenitzar l’esdeveniment. Entre d’altres coses, s’hi podrà trobar espais gastronòmics, tallers com ara de neules o bé d’un tronc de Nadal, venda de productes nadalencs i artesans, espais i tallers infantils i actuacions musicals. Cal destacar el singular tastet de sopes que s’ofereix cada dia i que estan elaborades per un petit col·lectiu de col·laboradors, les antigues Cuineres de Tossa.

Dia: Del 6 al 9 de desembre
Lloc: Al Passeig del Mar i Passeig Mossèn Cinto Verdaguer

Fira Tió de Nadal a Arbúcies

El tió de Nadal és un dels elements bàsics de la mitologia catalana, i fer-lo cagar regals la Nit de Nadal és una de les tradicions més arrelades al nostre país. La Fira del Tió neix a Arbúcies l’any 2014 per honrar aquest tradicional personatge. Durant tot el dia hi ha animació a la fira, exposició amb Jardí de tions artesanals i originals i visita al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella i a la Farga del Roquer. També hi ha mercat d’artesans a l’entorn de la plaça de la Vila i diversos tallers de tions, decoracions i arbres de Nadal.

Dia: 8 i 9 de desembre
Lloc: Plaça de la Vila i carrer Major

Fira de Sant Tomàs a Blanes

La Fira de Sant Tomàs és una fira centenària que originàriament es dedicava a la venda de bestiar i posteriorment s’hi incorporaren abrics, mantes, paraigües, etc. Ja en l’època actual es converteix en una fira comercial enfocada al producte nadalenc i en la que es pretén revitalitzar el comerç de la vila. Actualment, el nombre de participants supera les 130 parades, entre les quals hi podem trobar un ampli ventall de productes: alimentació, articles de Nadal, artesania, joguines i moltes entitats de la vila que aprofiten el marc de la fira per a donar-se a conèixer.

Dia: 21 de desembre
Lloc: Carrers de dintre la vila

Pastorets a la Cellera de Ter

Els Pastorets Cellerencs, amb 110 anys de bagatge, realitzen una representació on incorporen elements de diferents obres de pastorets tradicionals (Folch i Torras, Gay, Feliu, Ribas) amb elements propis de la Cellera. Podreu gaudir de l’espectacle al Teatre del Centre Cultural Parroquial, inaugurat l’any 1956, obra de l’arquitecte Joaquim Masramon (1910-1987).

Dia: 26 i 30 de desembre i 1 de gener
Lloc: Teatre del Centre Cultural Parroquial

Pessebre Vivent de Brunyola

El Pessebre Vivent de Brunyola arriba enguany a la 37a edició. Es consolida així, un pessebre vivent que va iniciar-se de manera local l’any 1981 per un grup de veïns del poble i que al llarg d’aquests anys de trajectòria ha anat evolucionant fins a convertir-se en el que és actualment incorporant projeccions, petits concerts en directe, escenografia de treballada elaboració, manaies… El que en un principi el formaven uns 10 nens i nenes, en una sola escena, s’ha anat engrandint fins a arribar a les més de 200 persones i 26 escenes d’enguany. En l’edició d’aquest any s’incorporaran també nous elements i s’adaptaran algunes de les escenes ja presents en edicions anterior.

Dia: 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 de gener
Lloc: Voltants del Castell


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *