Descobreix la Selva, comarca de l’aigua

Escull la ruta que més s’adapti a les teves necessitats i endinsa’t a la Selva

La Selva és una comarca de molts contrastos que ofereix al visitant una àmplia oferta per a tots els gustos. Des del litoral de la Costa Brava, passant per la plana o la zona del Ter Brugent fins arribar a les muntanyes del Montseny – Guilleries.

Vine a descobrir i conèixer els magnífics paratges naturals i el ric patrimoni cultural que conformen la comarca de la Selva, a través de la pràctica del senderisme o de la bicicleta de muntanya. L’oferta engloba diferents itineraris i rutes perfectament senyalitzats, repartits entre la xarxa dels “Grans Camins de l’Aigua”, els “Senders Locals” i el “Centre BTT la Selva”.

La Selva, també és rica en patrimoni cultural. Una herència pròpia del passat mitjançant la qual entendràs la història i la tradició d’una comarca amb una forta identitat. Viatja en el temps i sent el passat a través del magnífic patrimoni cultural selvatà, descobreix els espais més emblemàtics i patrimonials de la Selva a través de les Rutes culturals de la Selva: “Els orígens i l’antiguitat a la Selva” una visita pels elements del patrimoni més destacables de la prehistòria i tot el món antic a la Selva; “Els castells de la Selva” situats en indrets privilegiats, miradors de primer ordre del qual el més destacable dels castells selvatans és la seva varietat tipològica; “El romànic religiós selvatà” paratges naturals de gran bellesa on es podran visitar tant antics monestirs amb elements romànics de molt interès com petites ermites amb encant a la zona de muntanya i finalment, el “Modernisme a la Selva” que mostra els principals nuclis de la Selva que varen rebre tant l’influx del poder de la burgesia industrial i els hisendats rurals com l’impacte del primer estiueig, el termalisme i els indians.

Escull la ruta que més s’adapti a les teves necessitats i endinsa’t a al Selva!

Un dels elements més representatius de la Selva és el Castell de Montsoriu, que despunta superb al capdamunt d’una muntanya des de la qual s’albira bona part de la comarca, des dels cims del Montseny fins al mar. Situat al Parc Natural del Montseny, és un dels exemples més rellevants d’arquitectura militar medieval de la Mediterrània i està considerat el castell gòtic de Catalunya. Gaudeix d’una visita al teu aire seguint l’itinerari senyalitzat o deixa’t portar pels guies que et descobriran els secrets de la gran fortalesa de Montsoriu, al peu del Montseny! Vine i recula 600 anys en el temps i reviu l’edat mitjana, t’hi resistiràs?

Més informació: www.montsoriu.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *