ELS MILLORS GORGS I SALTS D’AIGUA SELVATANS

La Selva és una comarca plena de natura on l’aigua n’és la principal protagonista i ho és tant que per això el territori pren el sobrenom de la Comarca de l’Aigua.

I és que els selvatans som gent privilegiada, ja que tenim a la mateixa distància la platja que la muntanya. Així doncs podem gaudir d’un bany refrescant a la Costa Brava però també d’una remullada al bell mig de la naturalesa, en espectaculars piscines naturals que trobem enmig dels boscos i les valls. Llocs ideals per refrescar-se una estona, descansar o simplement gaudir de l’entorn.

Per això, i més ara que comencem a gaudir de temperatures agradables, us volem recomanar els millors gorgs i salts d’aigua selvatans per tal de gaudir de la natura i trobar un lloc, a recés, fresc i agradable. Segueix llegint aquest article i descobreix els tresors de la natura selvatana!

Gorg d’en Perxistó – Jose Maria Escribano

Gorg d’en Perxistó

A Gaserans, a Sant Feliu de Buixalleu trobaràs aquest gorg ple d’història, ja que es creu que fou el lloc on morí assassinat el comte de Barcelona Ramon Berenguer II a mans del seu germà Berenguer Ramon II. Just en aquest punt s’hi troba un monument commemoratiu, en el qual es pot veure l’arbre genealògic de tota la dinastia catalana d’aquella època. Però, a part de la seva importància patrimonial i històrica, el Gorg d’en Perxistó és recomanat pel seu emplaçament. Aquest petit gorg es troba envoltat de natura i vegetació en forma de falgueres, arbustos, roca i molsa que convida a parar per gaudir de l’entorn. L’estat de la seva aigua depèn molt de l’època de pluges, però quan hi ha aigua abundant et permet veure el fons i distingir la silueta de peixos i amfibis nedant.

Gorg de Penjacans – Blog Xiruques

Gorg de Penjacans

Al municipi de Santa Coloma de Farners hi ha els Gorgs de Penjacans. S’hi pot accedir des d’una pista que surt de la zona de pícnic de l’ermita i castell de Farners. Es tracta d’una gorga petita, però amb un encant especial. La primera imatge que tindrem d’ella serà aquesta: un salt d’aigua molt fi que, en forma de tobogan, desemboca en una gorga tancada triangular.

Salt de la Dona d’Aigua

Salt de la Dona d’Aigua

La singularitat d’aquest salt d’Arbúcies ha generat, al llarg dels anys, moltes llegendes sobre dones d’aigua i altres històries fantàstiques i místiques. Situat a la Riera de la Pineda, el Salt de la dona d’aigua és un triple salt d’aigua encaixonat entre roques realment bonic. No és molt alt, però si té el seu encant. Les “dones d’aigua” eren nimfes alades que habitaven en els rierols i les rieres. El llit de la riera és sorrenc, cosa que ens permet descalçar i caminar fins al salt on forma una petita gorg. Podrem passar una bona estona amb els peus en remull! Les gorgues que deixa al seu pas beuen de l’aigua de la riera d’Arbúcies, una de les riqueses del Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la Unesco. 

Gorg negre de Riells – Benedict Kalus

Gorg Negre de Riells

El Gorg Negre de Riells i Viabrea és un preciós gorg amb cascada, d’aquells que deixen embadalit. Des de sempre, el paisatge feréstec i ombrívol del gorg ha portat associat moltes llegendes de bruixes i bruixots, dones d’aigua, encanteris i maleficis que la tradició popular s’ha encarregat de fer-les arribar fins als nostres dies. Aquest gorg amagat i de difícil accés, neix gràcies als desnivells dels cimals del Montseny fins a la Tordera, un punt destacable és el color rogenc que tenen algunes roques: sembla coure!

Gorg de l’Olla – Osor

Gorg de l’Olla i l’Esquei Blau

La Ruta de la Riera d’Osor és un itinerari circular per fer a peu i que ens permet descobrir la verdor i frondositat de la riera i els seus entorns tot observant indrets espectaculars com el gorg de l’Olla o el de l’Esquei Blau. En el primer cas, l’aigua baixa per una canal molt pronunciada i es diposita a una primera gorga, la de l’Olla. Remuntant una mica més la riera trobes la segona gorga, la de l’Esquei Blau. A diferència de la de l’olla, la riera baixa plana i tranquil·la, i el verd de les Guilleries es fa notar a tot el seu voltant.

 

* La majoria d’aquests gorgs i salts d’aigua es troben en emplaçaments amagats, de difícil accés i/o no estan senyalitzats. És important que us informeu bé abans d’anar a qualsevol d’aquests indrets.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *