Llocs inspiradors per a gent curiosa

T’has perdut mai pels carrers de petits pobles plens de màgia i històries? Enfilant muntanyes, travessant planes, allà on les carreteres sembla que s’acabin, descobrim què s’amaga als pobles més petits de la nostra comarca. Endinsem-nos en els micropobles de la Selva!

Susqueda

A finals dels anys 60, l’antic poble de Susqueda va quedar negat per les aigües del pantà artificial que s’hi va construir sepultant les masies, el pont i l’església sota l’aigua. Situat a la vall del Ter, al mig de les muntanyes de les Guilleries i del massís de Collsacabra, té com a principal protagonista el pantà però també s’ha convertit en un indret incomparable pel que fa a vegetació, paisatge i camins on practicar senderisme. No deixeu de visitar El Far, el seu edifici més emblemàtic situat en un mirador a 1.123 metres, des d’on s’albiren les comarques gironines fins al mar.

Brunyola

Terra d’avellaners i situada entre pinedes, castanyedes i alzinars, camps de conreu i un nucli antic amb diferents construccions emblemàtiques; el petit poble de Brunyola es situa enlairat en un turó, al voltant de l’antic castell. Dins l’àmbit del conjunt fortificat s’aixeca la parròquia de Sant Fruitós de Brunyola, que aprofita com a campanar una de les torres del castell. A banda de l’església de Sant Fruitós i el Castell de Brunyola, no us perdeu també l’església de Sant Martí Sapresa, l’ermita de Sant Romà i la concorreguda fira de l’avellana, un esdeveniment que té lloc el primer cap de setmana d’octubre i reuneix nombrosos assistents cada edició.

Osor

Carrers estrets i empedrats, places peculiars i amb un encant antic molt especial, un dels nuclis antics més bonics de casa nostra és, indubtablement, el d’Osor. Les llambordes del carrer de França i del Pont, l’estretor dels carrers de la Riera, de la Penya i de Sarsanedes o els pintorescs carrer Major i Països Catalans, són alguns dels encants de la vila. En un marc natural magnífic, trobem dos ponts medievals de pedra de caràcter romànic que ens permet travessar la riera d’Osor. I si a tot això hi sumem les cases amb llindes dels segles XVII, XVIII i XIX esdevé un excel·lent mosaic arquitectònic, tota una relíquia territorial.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *