Els millors miradors de la Selva

Us descobrim els indrets on poder gaudir de les millors vistes de la Selva

Us proposem unes alternatives naturals a tota l’oferta turística de la qual podeu gaudir a la comarca. Per sort, la Selva ofereix moltes possibilitats pel que fa a propostes on la natura n’és la principal protagonista. Avui aixequem la vista per trobar alguns dels millors miradors de la Selva; racons que ofereixen panoràmiques espectaculars i úniques de la nostra comarca. Paisatges feréstecs, de colors, tranquils, per quedar absolutament meravellats. Els voleu conèixer?

La Costa Brava segueix essent un dels destins estrella de tot el litoral mediterrani. Un lloc que ens dedica alguns dels paisatges més privilegiats de la nostra geografia. Un dels principals atractius de la Costa Brava són precisament els petits pobles amb encant, plens de tresors, tant arqueològics com arquitectònics, així com cales i platges d’aigües transparents. L’herència pròpia del passat mitjançant la qual s’entén la història i la tradició d’una comarca amb tanta identitat. Però la comarca de la Selva no només es redueix a la zona marítima de la Costa Brava, sinó que la zona d’interior ens reserva tot un paratge més desconegut però amb la mateixa riquesa que el litoral.

1. Els Castells de la Selva

Uns dels miradors més destacables són els nombrosos castells selvatans: des d’un dels castells més grans de Catalunya, com Montsoriu, que despunta superb al capdamunt d’una muntanya des de la qual s’albira bona part de la comarca, des dels cims del Montseny fins al mar; fins a una fortificació modesta però ben conservada com Farners amb una torre sobirana de 12 metres situat en un punt estratègic de pas entre les planes de la Selva, del Vallès i de Vic; passant per una fortalesa moderna com Hostalric, preparada per resistir setges amb artilleria situada sobre un cingle estret a la riba esquerra de la Tordera o fins a ferrenys castells – residència com el de Brunyola on la torreta orientada a nord-est es troba en bon estat de conservació i és emprada com a magnífic mirador de la comarca. Tots es troben en indrets privilegiats, miradors de primer ordre sobre el territori i els seus entorns. Si hi afegim la sort d’haver preservat dues viles emmurallades de la qualitat de Tossa de Mar i Hostalric, la proposta que presentem cobra un atractiu i un interès innegables.

2. Els miradors de la Costa Brava

Els tres pobles costaners de la Selva Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes; gaudeixen de diversos punts estratègics utilitzats com a miradors de la vila i el seu litoral. Podríem destacar per exemple, el Mirador de Sant Feliu a Tossa de Mar, que ofereix unes vistes de tota la badia de Tossa de Mar i la pròpia ciutat les quals des de la resta de miradors no es poden apreciar. Aquest mirador es troba a la sortida de la vila en direcció nord i disposa d’un petit aparcament per deixar el cotxe i poder fer unes fantàstiques fotografies de la ciutat, penya-segats i cales del voltant. O d’altra banda, destacar el Mirador de la Cala dels Frares a Lloret de Mar situat entre aquesta cala i la Cala d’en Trons, a 10 minuts de la Platja de Lloret per un preciós camí de ronda que es dirigeix cap al nord. Es gaudeix d’unes vistes on es pot reconèixer la desembocadura del riu Tordera, Blanes, les roques punxegudes de S’Agulla, el Castell de Sant Joan o el monument a la Dona Marinera entre d’altres.

3. La Selva interior i la zona de muntanya

L’altre pol d’atracció de la comarca és la muntanya, amb la zona del Montseny i les Guilleries com a principal protagonista. Una zona ben diferent del litoral però que juntament amb la Costa Brava brinden una oferta variada i per a tots els gustos. Si els miradors de la Costa Brava són espectaculars i us ofereixen unes vistes fantàstiques aquests miradors situats en cims us deixaran sense aire. Si és cert que no a tots es pot accedir fàcilment, però per als més agosarats i amants del senderisme els recomanem una excursió a peu fins a Sant Miquel de Solterra o de les Formigues, el cim més alt de les Guilleries a 1.202 metres i situat entre els municipis de Sant Hilari Sacalm i d’Osor. Un altre mirador de primer ordre, on es pot accedir amb cotxe fàcilment és el Santuari del Far, situat a 1.123m d’altura a la punta d’una gran cinglera, amb unes magnífiques vistes sobre el pantà de Susqueda, els cingles de Tavertet, les Guilleries, el Montseny i quedant el poble de Sant Martí Sacalm als seus peus és un dels llocs de més gran visibilitat del país.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *