Última Publicació

La Selva, el paradís pels amants del cicloturisme

Situada en un entorn privilegiat, la comarca de la Selva es troba perfectament comunicada entre Barcelona i Girona. I una de les característiques més rellevants del territori és que es tracta d’una comarca molt heterogènia que ofereix al visitant la possibilitat de visitar el mar, amb la Costa Brava com a protagonista, una zona de plana a la part central i una zona muntanyosa a l’interior, amb el Parc Natural del Montseny com a element més destacat. Pedalejant per la xarxa de cicloturisme de la Selva, podreu descobrir llocs, paisatges, històries i tradicions que no us deixaran indiferents!

 

Xarxa de cicloturisme de la Selva

Des de finals de 2022, la Selva disposa d’una xarxa de cicloturisme que permet recórrer tota la comarca visitant els seus diferents nuclis de població. La xarxa inclou pistes forestals, vies verdes o camins i carreteres amb poc volum de trànsit, que us permetran dissenyar el vostre propi recorregut i descobrir la comarca pel vostre compte a cop de pedal. Trobareu un mapa detallat de la ruta, amb els seus punts d’interès, a la pàgina web de l’Associació de Turisme de la Selva.

Hi ha més de 400 km de camins pedalables que permeten recórrer la Selva en tots els seus escenaris: el litoral, la plana i la muntanya. De fet, la Selva té les característiques ideals per a la pràctica del cicloturisme, ja que el clima és propici durant la major part de l’any. Trobareu camins de dificultats diverses (els més fàcils a la plana i els més exigents a la muntanya) i una àmplia oferta de serveis.

Tot i que els camins de la Xarxa no són exclusius per a la pràctica de la bicicleta (excepte en trams amb segregació del trànsit, com en la coneguda Via Verda del Carrilet), la circulació sempre és de baixa intensitat i permet enllaçar tots els nuclis de població de la comarca. Com a valor afegit, la Xarxa de Cicloturisme està perfectament senyalitzada sobre el terreny, amb plaques de color groc que indiquen que sou dins de la Xarxa i amb banderoles que indiquen les principals direccions i distàncies.

 

Els paisatges de la Selva sobre rodes

La Costa Brava – la zona litoral

La comarca de la Selva constitueix l’inici, a la seva part sud, de la coneguda Costa Brava, un paisatge agrest esculpit per les braves aigües del Mar Mediterrani. Pedalejant per la xarxa de cicloturisme podreu visitar els tres pobles litorals de la comarca: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar. Aquí trobareu un paisatge de pinars de pi blanc, penya-segats, pobles marítims i moltes petites cales i platges on refrescar-se, especialment a l’estiu.

La Plana de la Selva

La part central de la comarca hi ha un ampli territori pla, molt recomanable per a passejos poc exigents, que recorren un paisatge de camps de cultiu, aiguamolls com l’Estany de Sils, i camins de la xarxa que us portaran per pobles amb molta història, com Hostalric, que alberga un important patrimoni digne d’una visita, o Caldes de Malavella i Santa Coloma de Farners, la capital de la comarca, amb els seus coneguts balnearis on recuperar forces després d’una jornada sobre la bicicleta.

Parc Natural del Montseny i massís de Les Guilleries

La zona de muntanya I si el que més us agrada són les pujades, a la part més interior de La Selva trobareu el que busqueu! Natura i muntanyes infinites. Es tracta de la zona menys poblada de la comarca, amb importants formacions boscoses que fan honor al nom d’aquesta comarca. I com a protagonistes principals trobareu el Parc Natural del Montseny, declarat reserva de la biosfera per la UNESCO, i el massís de Les Guilleries, un espai protegit a nivell regional.

 

 

Prepara l’equipació i descobreix la Selva pedalejant a través de la seva encisadora xarxa de cicloturisme. Amb més de 400 km de camins que serpentegen el territori. La Selva és el destí perfecte per als amants de la bicicleta. Pedaleja amb nosaltres i descobreix tot el que La Selva té per oferir.

Via Verda. Pirineu – costa Brava.

Els mercats municipals, la connexió directa amb les arrels del territori

Els mercats municipals són tresors que bateguen al cor de cada localitat, oferint molt més que productes frescos i artesanals. Són autèntiques enciclopèdies vives de la cultura local, reflectint la riquesa i la diversitat dels seus habitants i terres. En aquests espais, els colors, els aromes i les veus es barregen d’una manera especial que […]

Continua llegint

El petit comerç: una oportunitat per als turistes que busquen experiències autèntiques

El petit comerç de cada poble és el que dóna vida els carrers amb els seus aparadors. El petit comerç són la Maria, en Joan, la Glòria o la Mercè. Els pobles amb petit comerç són pobles vius i afortunats perquè fan una vila maca, neta, ben il·luminada i on passejar-hi es converteix en un […]

Continua llegint