Tresors de La Selva

Descobreix la gastronomia del territori

La Selva és una comarca rica en aigua i la seva zona geogràfica fa que sigui ideal per tenir conreus, explotació d’animals, zona pesquera, etc., per la qual cosa, la matèria primera que trobem a la zona és de molt bona qualitat i d’aquí els bons restaurants que també s’hi poden trobar.

Els productes gastronòmics:

La Selva destaca per 8 productes gastronòmics importants:

  • Salsafí, és un tubercle molt conegut i apreciat a la tradició culinària de la comarca, sobretot utilitzat com a ingredient per acompanyar diferents guisats.
  • Avellana, és una fruita seca de gran qualitat, majoritàriament de la varietat Negreta, que concentra gran part de la seva plantació a la localitat de Brunyola.
  • Làctics, a La Selva disposem de granges de vaques on s’elaboren tot tipus de productes làctics, com la llet pasteuritzada, formatges, mató, iogurts de diversos gustos, gelats i molt més!
  • Gamba vermella, escamarlà i peix blau, són productes molt preuats a la comarca, i al Port de Blanes s’hi dediquen de forma exclusiva.
  • Carn de porc, la qualitat de la carn ha estat un element diferenciador d’aquesta gastronomia selvatana, amb moltes carnisseries que gaudeixen d’un prestigi més enllà de l’àmbit estrictament local.
  • Dolços, la comarca compta amb un important nombre de pastisseries i forns que elaboren els seus propis dolços. Aquesta tradició és força recent, però tot i així ja són moltes les localitats que compten amb una recepta pròpia, que generalment són galetes elaborades amb fruits secs.
  • Ratafia, la ratafia és una beguda alcohòlica que s’obté a partir de la maceració, a sol i serena durant 40 dies, de diferents ingredients en aiguardent.
  • Cervesa artesanal, a la comarca s’elaboren algunes marques de cervesa artesanal i també es realitzen algunes fires i festivals al voltant d’aquest producte, que actuen com a reclam d’un gran sector d’amants de la cervesa artesana.

Per a més informació fes clic aquí

 

 

Les fires gastronòmiques:

Durant l’any pots gaudir de diferents fires gastronòmiques on podràs degustar els diferents productes que us hem comentat anteriorment, a continuació us anomenem algunes:

Pots visitar les fires relacionades amb la carn de porc com la Fira de la matança del Porc de La Cellera de Ter, FIPORC de Riudellots o la Fira del Senglar d’Osor

Saltem a fires relacionades amb productes més de costa com són la campanya gastronòmica de «la Cuina del Bacallà» a Tossa de Mar, Jornades Gastronòmiques de la Gamba a Blanes, Jornades Gastronòmiques del Peix Blau a Blanes.

Trobem d’altres jornades gastronòmiques, com són la de l’Arròs o la Cuina de l’art de Lloret, la Cim-i-tomba de Tossa de Mar, Sopar Gastronòmic de la Cuina de Sils o El Ranxo de Vidreres. 

També trobem la Fira del Pa amb tomàquet o de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, la Fira de la Tardor d’Arbúcies, la Fira de les Guilleries de Sant Hilari Sacalm, la Fira de l’Avellana a Brunyola, les fires de la Cervesa Artesana com la de Vidreres, Lloret de Mar o La Cellera de Ter.

 

No te’n perdis cap. Clica aquí i descobreix totes les fires disponibles.

 

 

Vine a tastar els millors productes de La Selva!

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *